DSC_0111.jpg.JPG

Over mezelf

In 2019 studeerde ik af als Klinisch Psychologe (Afstudeerrichting: Gezins- en Opvoedingspsychologie) aan de Vrije Universiteit Brussel. Mijn eindstage liep ik bij PAika: de Psychiatrische Afdeling (infants, kinderen en adolescenten) van het UZ Brussel (Jette). Na mijn eindstage kreeg ik onmiddellijk de kans om te starten in groepspraktijk Den Berg als kinder- en jongerenpsychologe. Ik deed uitvoerig ervaring op binnen het domein van psychodiagnostiek met focus op cognitief- en belevingsonderzoek.

 

Naast mijn studies aan de Vrije Universiteit Brussel behaalde ik ook een diploma Toegepaste Psychologie (Afstudeerrichting: School en Pedagogische Psychologie) in 2016. In deze opleiding heb ik gedurende langere tijd met de functie van een zorgcoördinator in een regulier onderwijs, alsook psychologisch begeleider in een buitengewoon onderwijs mogen kennis maken. 

 

Mijn passie voor het werken met kinderen, jongeren en gezinnen werd daarnaast ook in de verf gezet tijdens mijn jeugdjaren als atletiektrainster bij DAC Dilbeek, mijn rol als hoofdanimator inclusie bij de VGC speelpleinen en vrijwilligerswerk bij TADA (vzw ToekomstATELIERdelAvenir) waarbij ik mij inzette voor opvoedings- en gezinsondersteuning bij maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen. 

 

Tijdens mijn opleiding aan de Vrije Universiteit Brussel heb ik me gespecialiseerd in hoogsensitiviteit bij kinderen en jongeren. Als ervaringsexpert help ik kinderen met hoogsensitiveit en hun ouders graag op weg om zichzelf en hun omgeving beter te kunnen begrijpen.

Buiten mijn rol als kinder- en jongerenpsychologe in de groepspraktijk ben ik ook actief als ondersteuner met een groeiende rol en expertise in het vakgebied aangaande STOS problematiek (Spraak- en Taalstoornis).

 

Naast ‘face to face’ consultaties in Groepspraktijk Den Berg organiseer ik op regelmatige basis ook online consultaties. Online consultaties bieden veel voordelen: je hebt geen verplaatsingskost- of tijd, het kan vanuit je veilige thuisomgeving en de uren zijn veel flexibeler waardoor het gemakkelijk te combineren is met een drukke agenda. Ik maak in dit kader ook deel uit van een online team psychologen dat actief is op de website www.jouwonlinepsycholoog.be

 

Aarzel zeker niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen indien u nog enkele vragen hebt vooraleer u een begeleiding overweegt, zowel ‘face to face’ als online. Ik beantwoord graag al jullie vragen zodat jullie met een goed gevoel een afspraak kunnen inplannen. Je kan me tevens ook zowel op Facebook (Chiara Tolpe Kinder- en Jongerenpsycholoog) als Instagram (mental.health.bar) terugvinden. Op Facebook plaats ik regelmatig informatie & tips gericht naar de ouders, daar waar het instagram account zich richt naar jongeren en jongvolwassenen. Ook via Social Media mag je steeds contact opnemen.​